sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Serkun hevosella

moikka kaikki!
Tosiaan tuo joulukalenteri vähän jäi, kun en keksinyt mitään kivoja aiheita, eikä muutenkaan intoa ollut.
Eilen kävimme serkuillamme Espoossa. Serkkuni, Madde saanut noin kuukausi sitten uuden hevosen, Hagelunds Zaphiran, itselleen ja sain käydä kokeilemassa sitä.
Suuntasimme kohti Ratsutila Wikneriä, jossa Zafi asuu. Jäätiin serkun kanssa ponitallin kohdalla hakemassa Zafille satula, kun Zafin oma satula ei istu kunnolla sen selkään.
  Harjailtiin sitten Zafi tallissa, ja yllätyin koska tamma oli niin pieni. Vaikka Madde kertoi Zafin olevan pieni, en arvannut sen olevan noin pieni. Sehän oli melkeen yhtäpieni kuin Aramis!
  Mentiin sitten maneesiin, jossa Madde kertoi, että miten Zafilla kuuluu ratsastaa. Zafi näytti tosi kivalta, tosin TODELLA reippaalta.

Zafi on vasta kuusi vuotias ja todella raaka. Se on aika iso projekti, mutta hyvä siitä tulee!!
Madde kertoi, ettei käsiä juurikaan saa nostaa, koska Zafi on niin herkkä suusta.

Madde meni jonkin aikaa ja sitten oli minun vuoro. Heti, kun nousin selkään, tunsin kuinka reipas ja herkkä se on. Aloitin ihan käynnissä ekana. Zafi oli aluksi hieman jännittynyt, mutta rentoutui aika nopeasti. Taivuttelin sitä ja tein ihan pari avoa.
Otin sitten ravia. Siinä Zafi oli ihan älyttömän kiva. Se käytti hyvin selkää ja takajalkoja. Zafi oli ravissa myös tosi reipas, ehkä vähän turhankin. Kuitenkin Zafia pystyi ratsastamaan aika hyvin. Tehtiin ravissa myös pari avoa ja paljon voltteja.


Sitten kun sain Zafin kuuntelemaan kunnolla, niin nostin laukan. Zafi oli laukassa ihan ÄLYTTÖMÄN raaka. Zafi kaatui kauheasti vastaan ja meni oikeasti ihan vinossa. Noh, mutta heppa on vielä nuori, se pitää muistaa!

Lopuksi vielä otin parit ravilisäykset ja loppuravit. Sen askel venyy kyllä niin paljon. Zafista oikeasti voi tulla vielä hieno kouluhevonen!:)

Taluteltiin loppukäynnit ja hoideltiin Zafi pois. Jos Madde luet tätä, niin kiitos heppalainasta, ja kyl siit viel hyvä tulee;)!

<3: Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: