sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Poni meeting 2013

Olin Poni meetingissä 21.7.2013-25.7.2013. Mukana minulla oli Aramis. Kuvia ei oikeastaan ole kauheasti, mutta koittakaa pärjätä :).

21.7.2013 Sunnuntai
Saavuimme Ypäjälle viiden aikaan. Otimme Aran pois trailerista, ja veimme sen karsinaan. Raahasimme sitten Aran kamat talliin.
  Kun Ara oli laitettu karsinaan, suuntasimme ilmoittautumaan. Huoneeni sijaitsi kurssikeskuksessa, ja numero oli 3. Huonekaverina mulla oli Ada.
Huone ei ollut mikään erityinen, mutta menetteli silti :). Huoneessa oli siis 2 sänkyä, 2 yöpöytää ja tuoli.
 Illalla kävin ratsastamassa Aramiksen kevyesti. Menin aika paljon käynnissä taivutteluja ja muita perusjuttuja. Tein saman ravissa ja laukassa. Aluksi Ara oli sisäohjalle aika kova, mutta pehmeni siitä hyvin. Käytössä meillä oli hienoin ikinä näkemäni maneesi. Se oli varmaan 100 m pitkä ja 50 m leveä, luksusta <3!
  Illalla söimme ja käytiin kattelemassa eri paikkoja.



22.7.2013 Maantantai
Leiri alkoi maanantaina virallisesti. Aamu alkoi lipun nostolla. Lipun nostossa meille esiteltiin apuvalmentajat, valmentajat sun muut. Lipun noston yhteydessä sitten alkoi kokous. Kokouksessa oltiin ryhmittäin, ja esiteltiin itsemme. Mitä minä kerroin?
"Olen Sara. Mulla on kohta 12 vee poni, Aramis IV. Aramis on ollu mulla nyt joku 5 kk." Ja mitäköhän muuta mä kerroin. En kai muuta. 
Yhdeltätoista meillä alkoi puomi/kavaletti tunti. Mentiin mm. erilaisia kavalettilinjoja. Aramis oli aika reipas. Oon tosi tyytyväinen Araan. 
Tunnin jälkeen alkoi lounas. 
Lounaan jäkeen oli estetunti sulavakentällä, eli nurmikentällä. Mentiin eka vapaasti, jonka tarkoituksena oli, että hevoset tajuavat maan olevan epätasainen. Aralla oli kyllä virtaa, ja paljon. Sitten hyppäsimme pari kertaa okserin. Aape oli super<3! Sitten hypimme erilaisia erikoisesteitä, nekin meni hyvin. Sen jäkeen hyppäsimme radan. Korkeus oli joku 80 cm. Aape oli ihan superi, vaikka 2 puomia mukaan tarttuikin, mutta ne oli ihan omia vikojani. Sitten oli loppu verkka.
Illalla oli horsebickia. Jos et tiedä mikä se on paina tästä
Sen jälkeen oli yhteinen illan vietto, mihin sisältyi kaikkea tosi hauskaa :)!

23.7.2013 Tiistai
(kopioin tämän suoraan leirivihostani)

Heräsin seiskalta, herätykseen. 
Menin aamiaiselle ja hoitaa Aran tunnille. Tunnilla oli maastareita. Alkuverkat oli pienellä hiekkaläntillä. Menimme mm. kumpareet, bangetin, tukkeja, veden, laskuesteen yms. Aape oli SUPER<31 Riisuin ponin, huuhtelin sen ja kylmäsin jalat. Vielä linimentti ja pintelit + kuivatusloimi. Ainii, käytiin tunnin jälkeen vedessä kahlailemassa suunnilleen ryntäisiin asti. Sen jälkeen esteridateoriaa ja kauppa. Kaupasta tarttui mukaan Aralle nameja. Laitettiin Aramis ja Cindy samaan tarhaan. Ne oli, ku parhaat kaverit!<3
Siel ne sai sit olla 2 tuntia. 

24.7.2013 Keskiviikko
Herätys oli klo 8.10. Kävin aamiaisella ja hoidin Aran kuntoon. Ensimmäisellä tunnilla meillä oli esteitä. Menimme palautumis juttuja edellisen päivän maastoesteiden jälkeen. Mentiin kork. 110 cm. Aramis oli ihan huippu! <3 Hajoituksia joita mentiin:
*ympyrällä 2 kavalettia, hyvin meni
*-II- + ristikko, hyvin meni
* -II- + okseri, hyvin meni
Tunnin jälkeen taas kävimme kahlailemassa. 
Ruoan jälkeen säntäsin talliin laittamaan Aralle nurmihokkeja. Niitten kanssa ähkin kohtuullisen pitkään. No hitaasti, mutta varmasti. Seuraava tunti oli derby-kentällä. Mentiin kaikkia esteitä, esim saniaisaita, kupare+tukki yms. Esteiden koko vaihteli 60cm-110 cm. 
Ara oli ihan superi! <3







kuvat (c) Apuvalmentajani, Anna.

Illalla oli radanrakennus. Rata oli aika kiva. Radan siis rakensimme Derby-kentälle.
Sitten meillä oli myös leirikaste. Ei mikään sokaiseva sellainen, mutta jonkinlainen kuitenkin. 

25.7.2013
Leirikilpailut. Menin 80 cm luokan, koska oli ollut niin kauhean raskas viikko takana päin, niin ettei poni kauheasti rasittuisi. 
1 este- Hyvä hyppy
2 este- ihan hyvä hyppy 

linja, askeleet sopi hyvin
3. hyvä hyppy
4. Onnistui ihan ok, vaikka tuli hieman pohjaan
5. hyvä 
6. a) hyvä
b) hyvä
7. Tosi hyvä
8. hyvä hyppy

UUSINTA

9. hieman vino hyppy, mutta niin oltiin valmentajan kanssa sovittukin, että hypystä tulisi hieman vino. 
10. hyvä
11. hyvä
12. hyvä
13. hyvä
MAALI!!

Voitettiin  Aapen kanssa tuo luokka! :)


<3: Sara

1 kommentti:

  1. http://armasjaelina.blogspot.fi/2013/07/kesakuva-haastepostausideoita.html

    sulle on haaste mun blogissa :)

    VastaaPoista

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: