lauantai 5. lokakuuta 2013

Ara kotiin ja ratsastelua

Moi!
Eilen en kerinnyt kirjoittamaan päivällä, vaikka niin alunperin olikin tarkoitus. Sori!
  Eilen siis otimme vapaata koulusta koko päivän, koska haimme Aran ratsuttajalta. Tallille menimme joskus vähän 9 jälkeen. Laitoimme traikun autoon, ja teimme Aran mössöt. Sitten starttasimme auton ja ajoimme Aran luokse.
   Ara oli sisällä syömässä, eikä sitä oltu laitettu ulos, sillä se ei olisi kerennyt siellä olemaan kauhean pitkää aikaa.Harjailin Aran valmiiksi ja laitoin kamat päälle.
  Ratsuttaja nousi ensin selkään. Ratsuttaja teki paljon pohkeenväistöjä aluksi, että sai pohkeen kunnolla Aran läpi. Aramis oli oikein hieno! :) Enempää en osaa ratsuttajan osalta kertoa.

Sitten minä nousin selkään. Aloitimme ravissa. Menimme ympyrällä ja taivuttelimme Araa siinä. Aramis oli ihan eri tuntuinen! Ara oli hyvä ja rento. sitten menimme aina pituushalkaisijalle ja väistön uralle molemmista suunnista. Ara oli jälleen hieno! :) Tulin myös molemmista suunnista pari kertaa avotaivutuksen. Ara toimi hyvin ja kuunteli pohkeita hyvin! Sen jälkeen otimme laukkaa laukassa oli tarkoitus saada laukan rytmi pysymään kokoajan samanlaisena. Kerran tuli pieni rytmirikelaukassa, joka oli oma vikani. Kun Ara oli hyvä, otimme vain kevyttäravia, niin että vaihdoin suuntaa paljon. Tein sellaista"makkaraa". Olen Araan ihan úber tyytyväinen!:)
Söpö kevennys 


Söpökevennys täski ;D
Sen jälkeen otimme Aralta kamat pois, ja vaihdoimme kuljetuskamppeet päälle. Pikkusiskoni (5v) lastasi Aran, toki olin vieressä siinä, mutta sinne Emppu sen lastasi. :D Ara on niin kiltti!<3
  Matka meni hyvin! Kun olimme perillä, lastasimme Aran pois, otimme kulj.kamat pois, ja päästimme sen tarhaan syömään.
  Sitten otin Kastellon käytävälle ja harjailin sen. Sitten laitoin kamat päälle, tällä kertaa gramaanit. 
  Nousin pihalla selkään ja kävelin isolle kentälle. Aluksi Kassu oli ihmeissään gramaaneista, vaikka en edes mitänyt niistä vielä kiinni. Aloitin työskentelyn käynnissä aika vapailla gramaaneilla, pikkuhiljaa aloin ottamaan kovemman tuntuman niistä. Kapsu oli hieno eikä välittänyt yhtään. Sitten otin ravia. Ravissa tein aluksi paljon ympyröitä ja kaaria. Sitten innostuin kokeilemaan askeleenpidennystä. WOW! Yleensä Kassu lössähtää askeleenpidennyksessäkuin jokin pullataikina,joka on tehty palloksi ja sitten se läsäytetään maahan,mutta nyt... En osaa edes kuvailla miten ihana fiilis oli kun Kassu muuten pysyi kasassa,mutta sitten jalat venyi.. WOW, ÄÄ! Olen niin innoissani!! <3




Sitten kävelin hetken aikaa, ja annoin Kassun sykkeen ja hengityksen tasaantua. Kun syke ja hengitys tuntui normaalilta, otin laukkaa. Laukannostossa oli hieman ongelmia, koska Kassu nostaa laukan ja siirtyy raviin niin, että se on ensin pyöreä, mutta kun siirtää raviin/laukkaan se lössähtää. Tässä epäselvä tark. kuva:

Niin kuitenkin nostossa ja siirtymisesä raviin, Kassu alkoi protestoimaan ja puremaan kuolaimeen, mutta kun huomautti ponia varovasti "huonosta käytöksestä", Kassu ei viitsinyt enää jankata vastaan. Laukka tuntui ihan erilaiselta, kun herra käytti takajalkoja. Jonka varmaan huomaattekin pian laittamistani kuvista. Menin laukkaa ihan vain ympyrällä, niin että saan tuntuman kunnolla laukassakin.



Sitten kävelin loppu käynnit ja kävelin tallille.
Hoitelin hikisen ponin ja vein sen Aramiksen seuraksi! :)
Tässä vielä viimeisin videoni Arasta:


<3:Sara

Kommenttia! :)

2 kommenttia:

  1. On sulla hienot ponit!! Jos olis pakko valita, että kummasta tykkäät enemmän,niin kumman valitsisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne! :) Jaa, tämä on ihan liian vaikee kysymys.. Koulussa Kastello esteillä Ara :)

      Poista

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: