maanantai 13. lokakuuta 2014

Kisat

Moi!
En tiedä onko jo useat teistä lukenut Susannen blogista eilisistä isoistani, kun Susanne oli kisahoitajana, mutta nyt kuitenkin kerron itse niistä oman näkökulmani.:)
Kävimme siis järvenpäässä aluekilpailuissa. Menin 90cm ja 100cm.

Kisat alkoivat klo 11.00, ihanaa kun kisat alkoivat niin myöhään! Äiti jäitti minut ja Susannen maneesin edustalle näyttämään rokotustodistuksen, jolloin äiti meni parkkeeraamaan traikun paikoilleen.

Laitoin itselleni kamat päälle ja otettiin Ara traikusta. Laitettiin sitten Aralle kamat päälle ja lähdettiin kohti kilpailupaikkaa. Alhaalla oli kenttä, jossa verkkasin alkujutut. Sitten annoin Aran Susannelle ja lähdettiin äitin kanssa radankävelyyn. Rata oli suht simppeli, mutta pohja ei ollut mikään kovinkaan hyvä.


Ylhäällä havainnoillistava kuva radasta. Tuo näyttää aika sekavalta, mutta jos tarkaan seuraatte sormella viivoja, pääsette radan läpi ihan selkeästi. Eli siis punainen viiva kuvaa reittiäni perusradalla ja lilaviiva kuvaa reittiäni uusinnassa. Valkoinen pitkä viiva on lähtölinja, vaaleansininen on perusradanlopetus- ja uusinnan aloitusviiva ja beige on uusinnan loppu.

Pian kisat alkoivatkin ja päästiin maneesiverkkaan. Otin pari hyppyä, ja kun Ara toimi, niin lopetin. Päästiin aika nopeasti radalle, kun lähtönumeroni oli 9.

Nostin laukan ja saavuin tosi hyvällä tiellä ykösesteelle. Ara imi sopivasti ja ei ottanut miniaskelta ennen. Kakkosesteelle tuli hyvä kaari, mutta vauhti vähän kiihtyi. Ara taas otti hyvän askeleen ja matka jatkui kolmosesteelle. Sekin meni hyvin. Neljännelle esteelle tuli hieman ohjausongelmia kun Ara imi ykkösesteelle, vaikka oli tarkoitus mennä nelonen. Kuitenkin saimme asiat kuntoon ja pääsimme nelosen yli. Nelosen tie meni siksi hieman vinoksi ja vitoselle tulimme vasemmassa reunassa, mutta muuten sekin meni hyvin. kuudeskin este meni hyvin. Seiskallekin tuli hyvä tie ja hyppy, samoin kuin kasille. Pääsimme puhtaasti uusintaan.

Uusinnan eka este, yhdeksän tuli hyvin. Tein kympille aika nopean tien, kun esteet olivat vain 90cm. 11 esteelle tuli sellainen aika lyhyt tie, jonka jälkeen käänsin taas nopeasti. Kohta, josta käännyin oli aika ahdas ja polveni osui johteeseen ja johde kaatui. Huusin vain anteeksi ja jatkoin vikalle esteelle.
"Sara Mertaniemi ja Aramis IV sai johtoajan ja nolla virhepistettä" kuului tuomaritornista.

 Seuraava ratsukko tosin veti uuden johtoajan, mutta minua ei haitannut yhtään, kun rata oli niin sujuva. Itseäni ei edes kiinnostanut, sijoituinko kun tosiaan rata sujui kokoajan!! :)

Seuraavaksi oli palkintojenjako ja pääsin sijalle 2.





Heti palkintojenjaon jälkeen oli metrin radankävely, jonne menin äitin kanssa. Arvosteluna tässä luokassa oli A.2.0 eli koko rata alusta loppuun reippaasti, jonka Ara kyllä osaa.


Olin ensimmäinen lähtijä luokassa, joten kävelin radan aika nopeasti. Minua jännitti tosi paljon lähteä ekana:D. No kuitenkin nostin taas laukan ja menin ekalle esteelle, jonka taas hyppäsin vähän vinoon, jonka vuoksi kakkoselle tuli hyppy vasémmasta reunasta. Ara kuitenkin hoiti koko välin loistavasti. Kolmo´nen oli tosi pitkä okseri, jonka tosin olen merkannut tuohon pystyksi. Siihen kolahti ihan pikkasen joku kavio, mutta puomi ei tippunut. Kolmannen jälkeen muistin radan olevan aikaratsastusluoka ja annoin Aran laukata reilusti. 4-5 kaarevan linjan ajattelin olevan vaikea, mutta se ólikin aika simppeli. kiersin aika pitän tien kuutoselle, koska halusin varmistella. Seiskalle tuli tosi hyvä hyppy. enää vain kasi jäljellä... Jes ylitettiin este puhtaasti, tuloksesksi 0 vp. Olin niin tyytyväinen Araan. Olin vain yhtä hymyä.




Tuli kuulutus "palkintojen jakoon pyydetään valmistautumaan ****, ****, Sara Mertaniemi ja Aramis IV, ****, **** ja ****.
Tulin kolmanneksi, wouu!! Nousin ratsaille ja otin pari ravikierrosta, että poni vertyisi kunniakierrosta varten ja sitten olikin palkintojenjako.





Kokonaisuudessaan siis ihan loistava päivä! :)

<3: Sara ja Ara

3 kommenttia:

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: