sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Koulua ennen kisoja

Moi!
Pitkästäaikaa sain itoa alkaa postailemaan blogiini.
Tehtiin eilen Susannen kanssa videopostaus, joka varmaan tulee blogiini jossain vaiheessa. Samalla Susanne kuvaili kun ratsastin Aralla.
Hain Aran sisälle ja otin Aralta loimet pois. Aralla on nyt siis kaksi loimea päällekkäin, kun se on juuri klipattu. Harjailin sen ja lähettiin kentälle.
Kävelin pitkin ohjin aika pitkään. Sitten luovutin viltin Susannelle ja aloin taivutella ja herkennellä Araa käynnissä. Pysyin toisessa päässä ymyrällä ja tein välillä aina voltteja. Aluksi Ara puri molemmille puolille kuolaimessa ja painoi päätä ohjaa vasten. Hetken herkentelyn jälkeen Ara toimi käynnissä superisti. Se päästi irti tosi hyvin kuolaimesta ja oli ihan tosi mukava!!




Mutta sitten nostin ravin.. Herranjumala, että poni jaksoi vääntää ja kääntää. Lapaa se puski tosi paljon ulos ja otti kuolaimesta kunnolla kiinni, mutta itse en vain osannut korjata sitä. Minulla on se ongelma, että kun Ara tarttuu ´kuolaimeen, jään itsekin. Ara kun päästää heti, kun itsekin päästän. Mä en tajuu, miten pääsen tuosta huonosta tavasta eroon.. Hetken aikaa kun itse oikein kunnolla yritin, poni päästi ohjasta ja oli taas tosi  mukava. Sitten yht'äkkiä taas alkoi sama. Vaikka itse korjasin asiani, Ara ei kuunnellut. Taas sitten tsemppasin ja pehmentelin Araa ravissa ja Ara alkoi toimia tosi tosi hyvin! :)



 
Nostin noin puolen tunnin päästä laukan ja Ara toimi kuin unelma. Yleensä laukassa Ara kuumuu ja nostaa pään ja kaikki on hankalaa, mutta Ara vain oli NIIN UPEA!!!
Laukkaa en ottanut paljon kun se oli niin hyvää!




Sitten Susanne meni Aralla vielä hetken, josta saatte lukea lisää sen blogissa (klik) blogissa. Kokonaisuudessaan Ara oli kiva! :)



<3: sara ja Ara

6 kommenttia:

  1. Ihan vinkkinä ajattelin sano että ei kannata antaa toisen ridaa ponillas edellisenä päivänä ennen kisoja. Jokainen kuitenkin ridaa eri tyylillä niin olisi hyvä että poni olisi seuraavana päivänä niillä omilla avuilla joihin on tottunut eikä niillä jolla kaveri ratsasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näyttäny vaikuttavan kisatulokseen tai ratoihin ainakaan negatiivisesti ;)

      Poista
  2. Varmaan ihan totta herkillä tapauksilla, mutta eipä näyttänyt Araan vaikuttavan kun niin hienot radat teki. :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti jokainen heppa siihen reagoi, eikä noin pienissä luokissa siitä on niin paljon haittaa jos pidäte ei vaikka mee just sillä hetkellä läpi toisin kuin isommissa luokissa. Jatkoa ajatellen vain sanoin että kannattaa miettiä milloin antaa kaverin ratsastaa jos on pakko antaa ratsastaa kannattaako antaa just edellinesenä päivänä ennen kisoja? Moni kilparatsastaja ei anna ollenkaan mennä muiden omilla kisa hepoilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites tää nyt sun elämään vaikuttaa, annanko mun kavereitten mennä Aralla ja millon?? Ara on tietääkseni mun poni ja mä saan (varmaan, ellen nyt oo sit ihan väärässä) päättää sen asioista! :) Voit tehä omal ponil just niinku haluut ja mä teen Aran kans niinku mä haluun ja nään parhaaks!:)

      Poista

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: