lauantai 15. helmikuuta 2014

3 ponin liikutus

Moikka! Eilen olin tallilla kaverini, Susannen kanssa. Liikutettavana oli 3 ponia. Aramis, Kastello ja Ellashettis. (Ella esiintyy nykyään blogissani n. kerran viikossa.)
 Aloitimme Ellalla. Haimme Ellan tarhastä käytävälle ja hoidimme sen+laitoimme kamat. Jonkin aikaa meni valjaitten laittoon, kun vasta tokaa kertaa niitä laitoin ja kun olen tottunut erilaisiin. Sain kuitenkin valjaat päälle ja vielä oikein!:D
 Sitten laitoimme ulkona Ellalle kärryt. Niidenkin laitto oli ihan erilainen kuin esim. Lillin kärryjen laitto. Kun sain kärryt kiinni, lähdimme. Menimme eri hiekkateitä. En tiiä, mitä voisin tästä kärryilystä kertoa, kun siellä kärryissä ei juuri tehdä mitään. :D Pari kertaa lenkin aikana Ella säikähti jotain ihan olematonta ja pomppasi sivuun. Ella oli ajettaessa tosi mukava ja reipas (vähän turhankin reipas.)
Sitten reissun jälkeen puimme märälle ponille fleece- ja ulkoloimen. 
Hepat sai heinät puoli neljä, joten odotimme, että hevoset olivat syöneet. 
Haimme heinien jälkeen Aramiksen sisälle. Hoidin sen ja laitoin sille päälle uuden hööksin juoksutusjärjestelmän. 
Menimme pikkukentälle. Juoksutin ensin oikeeseen ja sitten vasempaan kierrokseen. Aramis liikkui tosi hienosti ja rennosti. Vähän protestoi, kun piti siirtyä vasempaan kierrokseen, ja se onkin Aralle paljon vaikeampi suunta.

onhan se aika saavutus rapsuttaa ravissa :D

Loppukäynnit taluteltiin tallinpihalla.
Aran jälkeen vuorossa oli Kastello. Aluksi oli tarkoitus juoksuttaa myös Kastello, mutta päätettiinkin hiihtoratsastaa.
Laitettin Susannelle sukset jalkoihin ja minä hyppäsin selkään. Sukset eivät suostuneet pysymään jaloissa, joten saimme lainaksi pulkan. Kastello meni ihan hurjaa vauhtia ja olisi halunnut mennä kovempaakin, mutten antanut ettei tullut vahinkoja. Kastello pukittikin pari ilopukkia. Ainakin mulla oli hauskaa! Loppukäynnit menimme ilman  suksia Susanne selässä ja minä kävelin.
Oli kiva tallipäivä! :)

Sara
ps. käykää katsomassa Ella infosivu ja kommentoimassa jotain!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: