sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Aluevalmennukset

Moi!
Lauantaina ja sunnuntaina oli aluevalmennukset Tepon tallilla. Eli jos joku ei siis tiennyt, niin pääsin aluevalmennusrenkaaseen Aralla.
  LAUANTAI
Herätys aamulla oli 7.45. Puin itselleni valmennuskamat päälle ja söin aamiaisen. Sitten lähdimme tallille.
  Tallilla tarkistimm, että kaikki kamat olisi mukana. Aran kyllä, mutta minä unohdin kengät ja chapsit kotiin. Voitte arvata miten paljon ärsytti. Tallilla onneksi oli talviratsastuskengät, mutta chapsit... Niitä ei ollut. Niimpä tallinomistaja lainasi meille chapseja. Ei ne mitkään kauniit ollut, mutta työn ne hoiti kunnialla!
  Kun chapsit löytyi, niin hain Aran sisälle. Harjailin sen ja laitoin lastauskamat; suitset, korvahupun, jännesuojat, kuljetussuojat, loimen ja nahkariimun. Sitten Ara koppiin. Ara ei olisi halunnut lähteä tallilta, mutta kyllä se viidessä minuutissa oli jo trailerissa.
   Matka sujui hyvin Tepolle!

Purkasimme Aran trailerista ja laitoimme sille satulan ja rintaremmimartsarin + otimme kuljetuskamat pois. Sitten alkukäyntejä kävelemään.
  n. 15 min myöhemmin maneesin ovi aukesi ja saimme mennä maneesiin. Aloitimme ravissa menemällä kolmen maapuomin yli ja pitkillä sivuilla avotaivutukset. Ne meni tosi hyvin, ainakin omasta mielestäni, kun edellisillä kerroilla ne on mennyt ihan plörinäksi. Sitten sama toiseen suuntaan.
  Tuon harjoituksen jälkeen aloimme laukassa mennä maapuomien ylitse. Oli 0 laukan väli ja 1 laukan väli. Nekin meni ihan hyvin. Vähän Ara kuumui ja lähti reippaammin, mutta ihan hyvin ne meni varsinkin vasempaan kierrokseen.
 Kun tuo harjoitus onnistui kaikilla, aloimme tulla sellaisen maapuomin yli, joka oli näin:
Eli siis tuossa piti puomin jälkeen katsoa Tepon kättä, joka on tässä kuvassa nyt tähti, ja samalla kiertää tuo sininen tötsä. Kun olimme Tepon kohdalla, piti laukasta siirtyä käyntiin. Se onnistui tosi hyvin! :)
Tämän teimme siis molempiin suuntiin!


  Sitten aloimme tulla jumppista. Siinäi EI  saanut olla kevyessä istunnassa vain myödätä ohjilla. Aramis oli tosi kuuma, mutta kyllä me ne mentiin ja omasta mielestäni hyvinkin.
  Sen jälkeen tulimme vinohyppäystä eli oli este suorana ja se piti hypätä vinoon. Osaan selittää! :D
Mutta se meni TOSI hyvin!
  Sitten tulimme pientä rataa, en kylläkään muista miten se meni, mutta siinä oli tuo vinohyppäys ja sitten okserin jälkeen piti kääntyä NOPEASTI! Se meni IHAN TOSI TOSI hyvin!
 Lopuksi vielä tulimme sarjaa, ristikko-okseri. Ekalla yrityksellä Ara kielsi, koska väli meinasi jäädä vähän lyhyeksi, mutta toisella yrityksellä se meni jo hyvin! :) Ainut mikä meni vikaan oli, että Ara haki vähän vasempaan reunaan kuten aina!

Eli hyvä päivä oli!

SUNNUNTAI
 Samat aamujutu, mutta tällä kertaa muistin kengät ja Chapsit! ;)
Aloitimme ravissä väistöillä. Ne meni muuten ihan hyvin, mutta väistöt meni vähän  linkkuun tai siis Aran pylly väisti edellä, mutta loppuväistöt sujui jo hyvin!
 Sitten teimme laukassa tempon muutoksia ja käyntiin/raviin siirtymisiä. Nekin meni ihan hyvin! Ara oli vaan aika kuumalla päällä ja olisi vain halunnut mennä täysillä. :D
 Kun nuo oli hallussa aloimme tulla linjaa. Ensin ihan pienillä. Tultiin ravissa sisälle ja piti jatkaa laukassa. Muuten se oli helppoa, mutta kun Ara kuumuu jo ihan pikkuesteistä, niin tuo siisään tulo ravi oli niin hirveä istua! :D Eli siis tuo harjoitus meni hyvin!
Sitten tulimme kolmoissarajaa. Se meni tosi hyvin, aika reippaasti tosin! :D
En tiedä mitä nyt kertoisin. Oon iha sekasin kun heräsin juuri ja äähh! Mutta yritän nyt tähän jotain rutsitaa.
Lopuksi tulimme rataa. Tällaista:
Kerron nyt tämän radan vaiheittain. 
1. Kielto (oma vika, koska kun ajattelen että jokin este on Aralle vaikea, niin alan sillain "yliratsastamaan" ja sitten Ara hermostuu ja kieltää.)
Toisella kerralla kun maltoin niin pääsimme yli!
2. hyvin meni
3. Hyvin meni!
4. -II-
5. Unohin et se on :D
ALOITIN ALUSTA
1.-7. Hyvin meni!
8. Aloin yliratsastamaan, joten kielto.
8. hyvin.

TULIN VIELÄ 8.-9. ja meni tosi hyvin!



<3: Sara




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: