lauantai 20. huhtikuuta 2013

Heinäkuussa  2010 tapahtui jotain hirveää.. Poni, Kasimir II, joka oli opettanut meille ratsastuksen ilot ja surut kuoli :'( Menimme katsomaan ponia viimeisen kerran elossa. Ponille laitettiin rauhoituspiikki, jolloin se kaatui maahan. Ponille laitettii pian lopetuspiikki ja ennen kuin poni sulki silmänsä ikuisesti, tuli ponin silmästä kyynel:'( Poni on AINA sydämissämme <3

RIP 27.4.1988-1.7.2010<3
Kun Kasse oli , aloimme ajatella ostavamme shetlanninponin minulle ja siskolleni.No päädyimme hieman isompaan hevoseen, että äitikin voisi ratsastaa(: Vaihtoehtoina oli Suomenhevonen, Suomenpienhevonen, Norjanvuonohevonen...Minä pidin vuoniksen puolia, olin aina haaveillut ikiomasta vuonohevosesta. Puhuin siitä Kassen entisen omistajan kanssa. Seuraavana päivänä soittikin Kassen entinenomistaja ja kertoi löytäneen ahvenanmaalta halvan vuonohevosen, Kastello Unikin. Äiti laittoi sinne viestiä.
   Seuraavalla viikolla lähdimmekin kohti Ahvenanmaata. Laivamatka tuntui tuhottoman pitkältä. Vihdoin olimme perillä Ahvenanmaalla. Ajomatkan päässä olisi ehkä unelmani <3! Olimme perillä ja kävelimme talliin Kassun vanhan omistajan johdolla. Tallissa hörisi ihana pystytukkainen poika, arvatkaa olinko myyty <3 Hoidimme ponin kuntoon ja minä sain olla eka joka sillä ratsastaa. Kastello oikeastaan oli aika hirveä ratsastaa, se ei osannut mitään. Sain hypätä pienen esteenkin, josta possu innostui ja pukitteli (: <3 No minä olin ihan, että TÄMÄÄ! samoin kuin siskonikin. Äitini ei oikein tykännyt Kassusta. 
Ensimmäinen kuva <3

Jotkut toisetkin olivat menossa katsomaan Kassua. Jenny, Kastellon vanhaomistaja sanoi ilmoittavansa kummalle haluaa Kassun myydä. Minua pelotti, sillä niillä toisilla oli ollut ennenkin vuonis. 
   Viikon päästä Jenny ilmoitti myyvänsä Kastellon meille. En voinut kuin kiljua! UNELMANI TOTEUTUI! <3 
    oli Elokuun 3 päivä ja Kassu tuli <3
Suomessa <3
Kastello oli tosi voimakas ja veti kovaan, ettemme pystyneet sonjan kanssa pitämään sitä, mutta silti se oli jotain NIIN TÄYDELLISTÄ! <3 <3 
Ratsastelimme Kastellolla paljon. 
Lähitallin kentältä.
Aloimme haaveilla, että saisimme kisata Kastellolla, mutta eihän se onnistunut, kun ei ollut kunnon kenttää, vaan kenttänä toimi pelto. Halusimme treenata kunnolla. Niimpä etsimme uuden tallipaikan. 
pian löytyikin sellainen!
  Kastello muutti sinne ennen joulua.

Aloimme käymään Karita Kotikulman ratsastustunneilla. Kehityimme paljon...
... mutta emme me vielä mitään kolutuuppareita olleet.Jatkoimme työskentelyä.
     Eräs kevätpäivä vuonna 2011 päätimme kokeilla hypätä Kastellolla.
Jotkut hypyt onnistuivat, mútta...

 ...ei kaikki. Niimpä aloitimme kesällä estetunnit. Kastellon hyppytyyli parani huomattavasti. Päätimme mennä ekoihin estekisoihin.
Tosin aloitimme korotetusta puomiluokasta, joka oli cleanround.

  Tuli puhdasrata ja me saimme 1 palkinnon <3
Tästä alkoi kisauramme. Aloimme käymään kolukisoissa, estekisoissa sekä matkaratsastuskisoissa. Poni loisti <3
Kesän kohokohta oli Norjanvuonohevosmestaruuskilpailut

Kisoissa Kastello tiputti 2 puomia, joten tuli 4 vp. Kouluosuus meni suht hyvin.
koko talven treenasimme kunnolla ja menimme vuoden 2012 Vuonismestaruuksiin. Menin 80 cm (mestaruus) luokan ja siskoni meni 60/70 cm luokan. Sonjan sijasta en tiedä, mutta minä olin ensimmäinen ei sijoittunut. Kastello taitava <3 Samanlailla koululuokassa.

Korkein ikinä ylittämämme este on...
... 93 cm.

Mutta niinhän se on.. Nälkä kasvaa syödessä. Aloimme miettimään meille esteponia.... Jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: