maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 3

Tässä luukussa on resepti ihanaan domino-juustokakkuun.

Resepti


Domino-juustokakku


Laatinut: Annika Elomaa
Valmistusaika: Aktiivinen 1 t 20 min Passiivinen 4 t
Domino-juustokakku, kokonainen

15 annosta

Pohja

200 g digestivekeksejä
100 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 1/2 rkl kaakaojauhetta

Täyte

3 kpl liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinitäysmehua
14 kpl täytekeksejä (Domino)

Koristeluun

50 g tummaa suklaata
Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa.(Minä murskasin ne)
 Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään.

 Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

 Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.

Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.

Kuumenna appelsiinimehu. 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun
. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Leikkaa keksit neljään osaan.
 Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle.
 Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Anna domino-juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota domino-juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
•Koristele halutessasi domino-juustokakun pinta sulatetulla taloussuklaalla.
WOOLA! :)

<3: Sara

Ps.Muistakaahan kommentoida KUVAPOSTAUKSEEN johon pääset tästä linkistä.

1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta! Pitää varmaan kokeilla joku päivä :D

    VastaaPoista

Kommentoikaa;
Miel. RAKENTAVAA kommenttia, että saan blogistani teille mieluisan (: